Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Sections
U bent hier: Home / Cao's en sociale plannen

Schrijven, onderhandelen en méér

Het schrijven en onderhandelen van cao’s, sociale plannen en personeelsreglementen is een vak apart. De teksten moeten juridisch waterdicht zijn, maar tegelijkertijd ook begrijpelijk blijven voor de gebruikers. Zowel onderhandelaars als achterbannen blijven goed geïnformeerd over het proces.

Het schrijven en onderhandelen van cao’s, sociale plannen en personeelsreglementen is een vak apart. De teksten moeten juridisch waterdicht zijn, maar tegelijkertijd ook begrijpelijk blijven voor de gebruikers. Jos van Bussel heeft daar al sterke staaltjes van laten zien.

Onderhandelingen verlopen een stuk vlotter als je geen verborgen agenda hebt en transparant bent over je voorstellen. Door zijn bijzondere aanpak weet Jos vertrouwen te wekken en snel voortgang te boeken. Ook voor de achterbannen heeft hij oog. Over onderhandelingen schrijft hij leesbare nieuwsbrieven. Vragen worden beantwoord in heldere Q&A’s. Want afspraken kun ja pas naleven als je snapt en onderschrijft wat er staat. Draagvlak is het toverwoord. Jos investeert daar bewust in.

Hij herschreef de cao Kunsteducatie in heldere taal en herschikte de informatie op een logische manier. Sterk ambtelijk getoonzette teksten van eind jaren tachtig werden in één klap tot een leesbaar verhaal, waarin informatie makkelijk terug te vinden was. De omslag was zo groot dat zowel werkgevers als werknemers in de eerste tijd veel belden en mailden of ze het wel goed begrepen en er echt geen addertjes onder het gras zaten.

Voor de gemeente Bergen op Zoom structureerde en redigeerde Jos een nieuw hoofdstuk 19b van de CAR-uwo. Een vooralsnog unieke ontwikkeling, maar het biedt gemeentelijke en B3-instellingen voor kunsteducatie de mogelijkheid om plaatselijk maatwerk te leveren. 

In opdracht van de gemeente Noordoostpolder en Theater 't Voorhuys in Emmeloord schreef hij een sociaal plan voor de verzelfstandiging van de afdeling Culturele Zaken en de fusie met het theater. Vervolgens onderhandelde hij dit samen met de gemeentesecretaris binnen vijftien (!) dagen met de vakbonden. Het werd unaniem aanvaard.

Voor de fusie van Techniekmuseum HEIM en Crea Kunsteducatie in Hengelo ontwikkelde Jos een sociaal plan waarbij het personeel van het Techniekmuseum de overgang naar de cao Kunsteducatie maakte. Bijzonder was dat hierbij geen vakbonden waren betrokken, maar het personeel voelde zich zodanig goed voorgelicht en gehoord dat iedereen zijn handtekening zette onder het sociaal plan.

ROC Zadkine in Rotterdam had een sociaal plan nodig om afscheid te nemen van 10% van zijn personeel. Jos schreef het, onderhandelde samen met het College van Bestuur het met de vier onderwijsbonden en hielp bij de implementatie. En passant herschreef hij de regeling inzet personeel en was hij betrokken bij de uitfasering van de afdeling volwasseneneducatie.

Voor de Vereniging Openbare Bibliotheken zette Jos de cao Openbare Bibliotheken om in webteksten en verzorgde hij de navigatie. Artikelsgewijs voegde hij toelichtingen en formulieren toe.

Meer informatie volgt

Deze website wordt actief gevuld.
Kom regelmatig terug voor meer informatie
of neem direct contact met mij op.

Jos van Bussel